středa 26. září 2012

Waiting on Wednesday #32

Breaking the Spine
Představ knihu, kterou si chceš přečíst

Zítra začnu nový život! - Demain j'arrête!
Autor – Gilles Legardinier
Počet stran - 320
Vydáno – říjen 2012
Nakladatelství – Domino

Anotace

Julie Tournellová je téměř třicetiletá Pařížanka, která ještě stále hledá muže svých snů. Práci bankovní úřednice považuje za dočasný omyl a šeď jednotlivých dnů jí zpestřují jen trapasy a maléry, do nichž se s větší či menší měrou vlastního přičinění neustále dostává.
Radikální změna v Juliině životě přijde zároveň s novou cedulkou na poštovní schránce v jejím domě. Ricardo Patatras… Sice nového souseda ještě ani neviděla, ale přesto se rozhodne konat. Vždyť co kdyby byl právě on ten pravý? Plna neopodstatněných nadějí udělá Julie celou řadu věcí, od nichž by rozumná žena upustila už ve chvíli, kdy ji napadnou. Záměrně si zničí počítač a pije nenáviděné kafe, jen aby byl v její blízkosti – a také aby zanedlouho zjistila, že Ricardo je muž snad až příliš dokonalý na to, aby vůbec existoval.

Jak všichni víte, tohle není zrovna typ knihy, kterou bych normálně četla, ale mnozí jistě zaregistrovali i fakt, že jsem trochu rozšířila záběr, vrhla se na více či méně romantické knihy, a tohle by mohla být jedna z nich. Anotace i úryvek vypadají opravdu moc dobře, vtipně, oduševněle a mezi tu hromadu „příšerných“ krváků, které čtu pěkně zapadne.



2 komentáře:

Hlavně slušně :)