pátek 2. listopadu 2012

Křest & Autogramiáda: Pastorův sexuální slovníček

Včera, tedy 1.11.2012 se v Paláci knih Luxor konal křest a autogramiáda ku příležitosti vydání knihy Pastorův sexuální slovníček. Jak sám název napovídá není to žádná beletrie na kterou jsme u nakladatelství Fragment zvyklí. Jedná se o knížku sice útlou, nicméně plnou úžasného vtipného ale i poučného textu a báječných ilustrací.

Knihu přišla pokřtít herečka Mahulena Bočanová a fotograf Jan Saudek. Přítomný byl samozřejmě samotný autor MUDr. Zlatko Pastor a ilustrátor Štěpán Mareš. Za nakladatelství zde byla paní Romana Homonická, která se zasloužila o to, aby kniha nabyla fyzické podoby.

Celý křest se nesl v lehce dráždivém tónu, ale co taky čekat, když se křtí knížka plná odkazů na sex. A nejen ta. Od Jana Saudka jsem vlastně nic jiného nečekala :) I když i on mě dokáže překvapit, a to prohlášením že se svou přítelkyní očekává dalšího potomka. Jestli je to pravda nebo ne, to ví jen sám mistr, ale odzbrojil tím nejen publiku, ale i Mahulenu Bočanovou. Ta mimo jiné byla "donucena" přečíst jedno "písmeno". Původně to mělo být "F" jako felace, ale uhádala to na "P", tedy penis. S poznatky o felaci se s námi podělil pan doktor. Musím říct, že je to neuvěřitelně vtipné, ale dozvíte se i věci, které jste třeba netušili. Obrázky Štěpána Mareše jsou opravdu trefné a neumím si představit, že by knihu ilustroval někdo jiný.

Tuhle útlou knížečku vám všem vřele doporučuji. Třeba jako vánoční dárek pro přítele, bratra, kamarádku. Je to vlastně pro každého, kdo není moc prudérní. Opravdu se u čtení pobaví všichni. Já jsem slovníček přečetla cestou metrem domů a smála jsem se i nahlas. :)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Hlavně slušně :)