úterý 29. října 2013

Podzimní napětí s Dominem #19 - Steve Berry


Steve Berry, americký autor, který si získal srdce čtenářů svými historickými thrillery, se narodil v roce 1955 v Georgii. Stejně jako další, i on začínal úplně jinak. Vystudoval práva na Walter F. George School of Law at Mercer University a právní praxi se věnoval 30 let. Od roku 2003 vydává každoročně jeden román založený na historických faktech, záhadách. Jak sám přiznává, podíl na tom, že mu publikovali první knihu, má boom způsobený úspěchem Brownovi knihy Šifra mistra Leonarda.

Zájem o historii je patrný i z jeho neziskové organizace History Matter, kterou společně se svou ženou Elizabeth založil na podporu a uchování historického dědictví. O této organizaci si přečtěte více na jejích oficiálních stránkách History Matters.

Z jeho pera vzešel špičkový agent amerického ministerstva spravedlnosti Cotton Malone. Poprvé se objevil v knize Templářské dědictví, následovala Alexandrijská knihovna, Benátská zrada, Rukopis Karla Velikého, Pařížská pomsta, Císařova hrobka, Jeffersonova šifra a za pár dní vyjde osmý román série Královský klam. Velice úspěšné jsou ale i romány samostatné. Jantarová komnata spatřila světlo světa jako první a hned se vyšplhala v žebříčku prodávaných knih na vrchol. Nedlouho na to vyšlo Rasputinovo proroctví a české čtenáře asi nejvíce zaujala kniha Kolumbova záhada, která vyšla v loňském roce a částečně se odehrává i v České Republice. Zde se odehrává i kniha Templářské dědictví. 

Steve Berry pro nás nachystal na příští rok další překvapení, a to devátou knihu série s Cottonem Malonem – The Lyncoln Myth. A aby toho nebylo málo, na konci tohoto týdne, kdy vám představím novinku Královský klam, budete mít možnost si přečíst dlouho schovávaný rozhovor právě s tímto autorem jen a jen pro vás.

2 komentáře:

  1. Steva Berryho mám taky ráda! :) A na rozhovor se těším :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zamilovala jsem si ho :) Sice jsem z jeho (pro mě) první knihy nebyla úplně nadšená, ale líbilo se mi jak píše a hlavně to, jak dokázal propojit historii se současností a akcí. A co si budeme povídat, moje srdéčko zaplesalo, když se v knížce objevila Česká republika. :)

      Vymazat

Hlavně slušně :)