pondělí 14. října 2013

Podzimní napětí s Dominem #7 - Lisa Jackson


Lisa Jackson se narodila 1.1.1952 a společně se sestrou Nancy Bush vyrůstala v malém městě v Oregonu. Na naléhání své sestry také začala psát. Inspirované úspěchem autorů, které obdivovaly, se rozhodly vplout na v té době rychle se rozvíjející trh s romancemi. Nancy byla přesvědčena, že by spolu mohly uspět. Zpočátku psaly společně, ale později se každá vydala jiným směrem. Lisa přinášela více a více napětí do svého tvorby a začala psát mnohem temnější příběhy.

Dnes je Lisa Jackson až po krk vnořena do vražd, její knihy se objevují v The New York Times, USA Today a umisťuje se v týdenních žebříčcích národních bestsellerů. Nemůže se držet dál od vrahů, zejména těch sériových. Zabíjela lidi po celém světě od Savannah a New Orleans po San Francisko a v severozápadním Pacifiku. Její čtenáři se k ní vrací znovu a znovu.  Ti, co Lisu znají, vědí, že je to vtipná, inteligentní žena, která dokáže u svých čtenářů vyvolat mrazení a hrůzou staví chloupky na krku.

Počet knih, které Lisa Jackson už za svou kariéru napsala je nespočet. U nás vychází nebo už vyšlo několik jejích sérií i samostatné romány. Mezi ty nejznámější pravděpodobně patří série Alvarezová & Pescoliová, kterou vám představím tento týden já, série New Orleans, kterou vám představí Syki, Nezvaný host nebo nová kniha Nechtěj nic vědět

2 komentáře:

Hlavně slušně :)