úterý 15. října 2013

Podzimní napětí s Dominem #8 - Alvarezová & Pescoliová


Včera jsme se vám se Syki pokusily trochu přiblížit autorku Lisu Jackson. A jak jsem předestírala, dnes se na Books in Ashes povídáme na sérii Alvarézová & Pescoliová. Syki vám na Knižním doupěti ukáže sérii New Orleans.

Už podle názvu série je jasné, kdo bude hlavním tahounem knihy. Jsou to detektivky Selena Alvarezová a Regan Pescoliová. V originále se série nicméně jmenuje To Die a čítá pět knih (Left to die, Chosen to die, Born to die, Afraid to die, Ready to die), z nichž tři u nás vydalo právě Domino (Osamělá smrt, Vyvolená k smrti, Zrozená k smrti). Příběhy jsou zasazeny do prostředí Pinewood County v Montaně. První kniha Osamělá smrt z této série byla vydána v roce 2008, u nás se dostala na pulty v dubnu 2009. Rok na to následovala Vyvolená k smrti a zatím poslední Zrozená k smrti vyšla v červnu 2012.

Hlavní dynamiku příběhu tvoří především rozdílnost hlavních postav – fyzická i charakterová. Selena je na první pohled workoholička, která svůj osobní život odsunula na druhou kolej. Přesto kolem ní visí záhadný mrak její minulosti, která zůstává dlouho tajemstvím. Regan je naopak velice vášnivá a svůj osobní život dělí mezi dvě pubertální děti, bývalého manžela a naneštěstí i „jeho nový a lepší model“ manželky.

Obě ženy si v průběhu vývoje knih budují své postavení u policie, odhalují svá skrytá tajemství i touhy a i přes to, že jsou nuceny čelit mnohdy odporným vraždám, nebo být přímými účastníky, zachovávají si jistou ženskost. 

Od zítra se vrhneme na ukázky, které vám odhalí styl Lisy Jackson a představí Selenu Alvarezovou a Regan Pescoliovou. 

2 komentáře:

  1. Tak tuhle sérii vůbec nezním děkuji za upozornění :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky je to pro mě novinkaa jsem rozhodnutá si něco přečíst :)

      Vymazat

Hlavně slušně :)