čtvrtek 9. října 2014

Ajax Penumbra a hledání štěstí


Občas každý z nás hledá. Ať už fyzickou věc, blízkost nebo jen pochopení, blízkou duši, která bude sdílet s Vámi vše. Pro milovníky knih je vlastně každá návštěva knihkupectví (potažmo i knihovny) misí, hledáním toho pravého. Pro ty, kteří jsou jen příležitostnými čtenáři, nebo je pro ně kniha téměř sprosté slovo, situace téměř nepochopitelná. Ale věřte, že najít v knize přesně to, co zrovna potřebujete je docela snadné. Pokud tedy nehledáte něco, co je dávno zapomenuto, ztraceno, pohřbeno kdesi hluboko.

… proč vlastně tohle všechno píši. Je to jednoduché. Když řeknu jméno Ajax Penumbra, mnohým se vybaví kniha Robina Sloana – Nonstop knihkupectví pana Penumbry. Ještě předtím ale vznikla jiná kniha, která ukazuje onoho pána trochu jinak. Mladý Ajax se vydává na cestu hledání knihy a  …  ale to už bych prozrazovala opravdu mnoho. Sama momentálně čtu onu zmíněnou knihu Ajax Penumbra 1969, kterou pouze ve formě e-booku vydává nakladatelství HOST. Zítra bych pro Vás všechny snad měla mít recenzi.

Doufám, že bude trochu jiná než ostatní hlavně proto, že jsem sice o knize Nonstop knihkupectví pana Penumbry slyšela, ale nečetla jsem. Tudíž je pro mne tohle setkání úplně čerstvé a snad i pro některé bude recenze důvod, aby si pořídili jak Ajax Penumbra 1969, tak Nonstop knihkupectví.


K oběma knihám se budu vracet v průběhu celého příštího týdne, a proto mám na vás dnes jednu otázku. Ajax se v příběhu zmiňuje o „umění štěstí“. Co si pod tímto pojmem představíte? Co je pro vás to ono „štěstí“? Svoje názory pište do komentářů a třeba bude i nějaká soutěž :)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Hlavně slušně :)