neděle 14. prosince 2014

Vánoce, knihy a co jsem přečetla


Nevím, jak u Vás, ale tady u nás, to na prosinec prostě nevypadá. Sníh nikde, vlastně když už zase vykouklo sluníčko, mám pocit, jako by se místo zimy blížilo jaro. Ani tu správnou adventní náladu nemám. A představa, že za 10 dní jsou Vánoce … no, já ani nemám koupené žádné dárky. Tedy, vymyšlené je mám (díky za to, že u nás všichni chtějí knihy :o) ) Ráda bych Vám napsala, co jsem jim vybrala, ale co kdyby si to přečetli? No, to ale hrozí spíš u bráchy, takže pro tátu chci Uzel od Dominika Dána a nějakou scifi, pro mámu sérii Manželství od Jennifer Probst a asi nějakou pěknou audioknížku. Co dostanu já, to je záhadou, ale seznam jsem sepsala, tak snad nějakou z nich dostanu.

Jelikož jsem poslední dobou moc nepřidávala recenze, za což se opravdu omlouvám, připravila jsem tady výběr toho, co jsem napsala, ale sem na blog to nešlo. Odkazy budou směřovat na blog Neoluxoru, který teď okupuje mou značnou pozornost. Vánoční poradna se rozjela a všechny se snažíme, abyste dostali pod stromeček to, co opravdu chcete a co se Vám bude líbit. Samozřejmě ji můžete využít i Vy. A teď moje recenze a super video.

Zvrat přijde nečekaně rychle (Zvrat - John Lutz)

Šílený vrah se prohání New Yorkem a zanechává za sebou mučené, zvráceným způsobem zabité ženy. Frank Quinn, soukromý detektiv, se pouští do závodu s časem, na jehož konci bude buď mrtvý vrah, nebo jeho neteř.

Frank Quinn se poosmé stává ústřední postavou příběhu, ve kterém jde o život. New York je ochromený neobvykle krutými vraždami žen, které k sobě vraha pustily až příliš snadno a příliš blízko. Krutost, která se na jejich tělech s každým novým zabitím stupňuje, má jeden společný znak – plastovou sošku Sochy Svobody. Jako by se pachatel, kterého média pojmenují vrah Lady Liberty, vysmíval nejen obětem, ale také policii a celé společnosti. Do příběhu se navíc zamotává i Quinnova neteř Carli, která ho přijde poprosit o pomoc. Cítí a ví, že ji někdo sleduje a je si téměř stoprocentně jistá, že tím dotyčným je právě ON. Fyzická podobnost je nepopiratelná. (více na blogu Neoluxoru)

Otevřené manželství není pro každého (Otevřené manželství - Tess Stimson)

Pokud otevřete dveře vztahu dvou lidí někomu dalšímu, byť přátelům, jen těžko je zase zavřete a můžete se tvářit, že se nic nestalo. Půjčili byste svého partnera? 

Mia je typická, úspěšná, americká novinářka, zocelená léty práce válečné dopisovatelky. Když však náhodou na svatbě své vzdálené příbuzné pozná Kita, rozhodne se opustit známé prostředí a usadí se s ním v Anglii. Po letech se z ní konečně stává oficiálně Britka, nic to ale nemění na faktu, že kromě jediné kamarádky, která zůstala v Americe, nemá nikoho, s kým by trávila čas. Seznámení s Kitovou šéfkou Charlie je jako dar z nebes. Okamžitě si padnou do noty a společně s manželi a dcerami tráví víkendy. Pro Charlie je to po dlouhé době šance, jak do vlastního manželství vrátit něco, co už tam léta chybí. (více na blogu Neoluxoru)

S chutí se zakousněte do manžela (Dokonalá chuť aneb Jak sníst svého manžela - Natalie Young)

Zapomeňte na potrhlé paničky ve stylu Bridget Jones. Natalie Young připravila čtenářkám opravdovou lahůdku. V jejím podání dostávají fráze typu „vychutnat si manžela“ nebo „láska prochází žaludkem“ úplně jiný rozměr. V románu Dokonalá chuť nechybí pořádná dávka černého humoru a opravdu hluboký pohled na manželství.

Lizzie od života nikdy nechtěla moc, ale s přibývajícím věkem si začíná uvědomovat, že až tak spokojená není. A pak přijde jedno chladné ráno a rázem se z manželky stává vdovou. Dalo by se to nazvat zkratem? Jak jinak byste popsali fakt, že jste si právě vzali lopatu a zabili vlastního manžela? A co hůř. Lizzie se rozhodla zbavit se jeho těla docela nápaditým způsobem. Jednoduše ho sní. Doslova se podívá svému manželovi na zoubek.  (více na blogu Neoluxoru)

Sběratel kůží chce mnohem víc, než jen náhodnou smrt (Sběratel kůží - Jeffery Deaver)

S psychopatickým vrahem se už tým Lincolna Rhyma setkal. Tentokrát ale vše nasvědčuje tomu, že se pachatel výrazně inspiroval Sběratelem kostí, kterého se podařilo Lincolnovi už dříve zastavit. Jeffery Deaver ve svém jedenáctém románu s Rhymem propojuje hned několik stěžejních postav z této série.

Nový případ záhadných vražd v podzemí je pro Lincolna Rhyma a jeho tým detektivů velkou výzvou. I tento vrah si totiž počíná velice chytře a na mušku si bere nejen náhodné oběti, ale i vyšetřovatele. Stopy, které za sebou zanechává, jsou opravdu zvláštní. S něčím takovým se nikdo z kriminalistů dosud nesetkal. (více na blogu Neoluxoru)

Erotika v oblacích (Let - v oblacích - R.K. Lilley)

Nerandit, nezamilovat se, být čistě profesionální a nikoho si k sobě nepřipustit. Přesně tak si Bianca nalajnovala život. Když do jejího letu nastoupí on, všechno se změní. Její sebeovládání je v tahu a napovrch vyplouvají živočišné touhy, které ani jeden nedokáže zastavit.

Život v třech tisících je prostě báječný. Co víc si přát, než se vyšplhat po pomyslném kariérním žebříčku až na samotný vrchol a být letuškou první třídy? Biancu jistá rutina i adrenalin z výšky a nebezpeční naplňuje. Je připravená na všechno, kromě Pana Překrásného. Tak překřtí mladého pohledného miliardáře, který ji propaluje pohledem. Neví, co se to s ní děje, ale v jeho přítomnosti zapomíná dýchat, věci jí padají z ruky a je roztržitá. A podobně je na tom i James Cavendish. Muž, který dostane vše, po čem zatouží. Teď by rád dostal Biancu, ale nebude to jednoduché. Hlavně proto, že minulost nikdy úplně nespí. (více na blogu Neoluxoru)

Dobře živeni, paleo kuchařka nejen o jídle (Dobře živeni - Melissa Joulwan)

Možná už jste o paleo jídlech slyšeli. Maso, maso a zase maso. Dobře živeni od Melissy Joulwan však není jen kuchařka s recepty, je to taky příběh jejího života a toho, jak se k životnímu stylu paleo dostala a co to pro ni znamená. Recepty tu samozřejmě jsou, jejich příprava kupodivu nezabere moc času a výsledek stojí za to.

Dostat k recenzi kuchařku byla pro mě výzva. Můžete jí číst odpředu dozadu nebo naopak, ale pokud nevyzkoušíte recepty, nemá to smysl. V téhle knize je však podstatné a hlavně obohacující přečíst si kapitoly, které samotným receptům předcházejí. Dozvíte se nejen to, co je paleo styl, jaké potraviny jsou zakázané, které se naopak doporučují, ale také to, co přivedlo Melissu Joulwan k tomu, aby začala žít podle paleo zásad. A pozor, nenechte se odradit tím, co je uvedeno na obalu – totiž že se vaří bez mléka, obilí, luštěnin a cukru. (více na blogu Neoluxoru)

A jako poslední - Ježíšek v Neoluxoru :)

2 komentáře:

  1. Krásný článek. Já si vůbec neuvědomuji že za týden jsou vánoce. Jsem hodně smutná že není sníh, který mám hodně ráda. :))

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, omlouvám se, jestli otravuji, ale založila jsem nový knižní blog a chtěla bych tě poprosit o jeho zhlédnutí. Byla bych moc ráda za jakýkoliv komentář - připomínku, osobní názor. Jinak tvůj blog je velmi hezký.Předem moc děkuji
    http://milujemekihy.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

Hlavně slušně :)