pátek 4. dubna 2014

Review: Nabíječ

Originální název - Wallbanger (Cocktail #1)
Autor - Alice Clayton 
Počet stran - 280
Vydáno - 2014
Nakladatelství - Mladá fronta

Recenze

Nemít orgasmus není zas až tak strašné. Občas se to stává. Jenže Caroline je bez svého „óčka“ už dost dlouhou dobu. S chlapem i bez něj. Na nastalý stav si začíná zvykat, ale jen do okamžiku, kdy se nastěhuje do nového bytu, a od sousedů se ozývají hotové orgie. Pro Caroline je to hotová noční můra. Nebo možná naděje? Simon je fakt kus, jenže je to taky pořádný blbec. A to jeho řádění musí zastavit. 

Caroline je mladá, pohledná a úspěšná bytová designerka. Prakticky nic jí nechybí. V novém bytě se cítí šťastná a všechno se jí tak nějak daří. Až na absenci orgasmu. Se svým libidem si už i začala povídat a „Spodní Caroline“ přemlouvá, aby se umoudřila. Přeci nebude žít jen s kocourem. Hned první noc ale zjistí, že za zdí její ložnice si někdo opravdu náramně užívá. A hned tři noci po sobě. Aby toho nebylo málo, ženy se střídají a Simon se zdá být velice zdatný. Aniž by ho Caroline zahlédla, ohodnotí ho jako pořádného idiota a dalšími přívlastky. Jejich noční setkání, když už to Caroline nevydrží a zabuší mu na dveře, s sebou nese nečekané následky.

Když se opět náhodně setkávají na party, společně přihlížejí, jak se jejich nezadaní přátelé párují a je jim jasné, že tohle nedopadne úplně dobře. Oba si totiž uvědomují, že se někde stala chyba. A hlavně, cítí, že je mezi nimi samotnými něco, co jim nedovolí nechat si vlastní názor pro sebe a toho druhého budou pokoušet a škádlit. Pro Simona je Caroline prostě „Růžová košilka“, Caroline má pro něho přiléhavou přezdívku „Nabíječ“. Pro dobro všech jsou však rozhodnuti udržovat příměří, ať to znamená cokoliv. Nečekaně zjišťují, že je fajn mít takového souseda, nemuset večeřet sám, poslouchat společně hudbu nebo koukat na film. Otázkou ale je, zda by to mohlo vést k něčemu dalšímu.

Kniha Nabíječ je řekla bych jedinečná především v tom, že ač je zařazena mezi erotické romány, moc sexu tam nenajdete. Naopak je tam ale obrovské množství humoru. Moc často se nahlas se u knih nesměju, ale tohle se nedalo vydržet. Od první stránky, prvního řádku jsem měla co dělat, abych smíchy nebrečela. Autorka napsala román, který opravdu pobaví. Nechybí mu erotické napětí a jiskření, ale humorná složka je opravdu převažující. Popisy Simonových „kamarádek“ jsou úžasné, rozhovory mezi Caroline a Simonem, esemesky mezi nimi a mezi jejich přáteli jsou trefné, jednoduché a děj rychle nenásilně posouvají kupředu.

Mimo hlavní zápletku, tedy vztah Simona a Caroline je dobře a zajímavě napsaný děj okolo nich. Autorka se zaměřila i na to, jak si hledáme partnera a jak nám zaběhnuté zvyky a typy lidí mohou komplikovat život. Protože ten, který vypadá jako „ten pravý“ jím nakonec vůbec být nemusí. Alice Clayton pořídila Caroline kocoura Cliva a ten se stal i dalším humorným dílkem v celé knize. Ano, i kocour se může zamilovat a dokáže u toho dělat opravdu hodně zajímavé věci. Celá kniha je výborně napsaná, sice je každému asi od začátku jasné, o co půjde, ale to knize body neubírá. Jediné, z čeho jsem byla zklamaná, byl úplný konec. Ten poslední úsek s Clivem byl podle mého zbytečný. Přesto si myslím, že tahle knihy by vám neměla uniknout.

Tu noc byl zase klid. Věděla jsem, že je Simon doma, a sem tam jsem ho i zaslechla. Jak se u něj po podlaze posunuly nohy od židle a jedno nebo dvě tichá zasmání. Ale žádný harém, tudíž žádné bušení do zdi.
Většinu nocí jsme vlastně spali spolu. On si na své straně stěny pouštěl Duka Ellingtona a Glenna Millera, já jsem na své ležela v posteli a nestydatě poslouchala.

1 komentář:

Hlavně slušně :)